Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Γλωσσάρι
Γλωσσάρι μαγειρικών όρων.

Να αρχίζει από Να περιέχει Ακριβής όρος

Υποβολή όρου
Όλα | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | L | M | O | P | Q | R | S | T | Ά | Α | Β | Γ | Δ | Έ | Ε | Ζ | Θ | Κ | Λ | Μ | Ν | Ξ | Ο | Π | Ρ | Σ | Τ | Φ | Χ | Ψ | Ω

Ω μπλέ (au bleu)Γαλλικός όρος που χρησιμοποιείται όταν πολύ φρέσκα ψάρια, ιδιαίτερα πέστροφες, σιγοβράζονται (ποσάρονται) σε νερό, μαζί με ξύδι και χυμό λεμονιού. Αν η πέστροφα είναι πραγματικά πολύ φρέσκια, τότε το δέρμα της παίρνει μια χαρακτηριστική μπλε απόχρωση. Το ψάρι σουρώνεται και τρώγεται με λιωμένο βούτυρο και βραστές πατάτες. Τρόπος μαγειρέματος μόνο για πολύ φρέσκα ψάρια.
 


Όλα | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | L | M | O | P | Q | R | S | T | Ά | Α | Β | Γ | Δ | Έ | Ε | Ζ | Θ | Κ | Λ | Μ | Ν | Ξ | Ο | Π | Ρ | Σ | Τ | Φ | Χ | Ψ | Ω