Υλικά:
- 1 ½ κιλό κατσικάκι
- 1 ½ κιλό σταμναγκάθι ή άγριο ραδίκι
- 2/3 νεροπότηρο λάδι
- αλάτι – πιπέρι
- 1 – 2 αυγά
- 1, 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε & πλένουμε καλά τα χόρτα.
- Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο ένα με ενάμιση ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί 1 με 1 ½ ώρα.
- 10 λεπτά πριν ψηθεί το κρέας ρίχνουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό και τα χόρτα και τα αφήνουμε να ψηθούν.Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά, κάνουμε το αυγολέμονο (όπως στις σούπες), και το ρίχνουμε στο φαγητό κουνώντας καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Σημ.: Επειδή τα χόρτα και ειδικά το άγριο ραδίκι και το σταμναγκάθι είναι πικρόχορτα, αν δεν μας αρέσει η πικράδα, μπορούμε πριν τα προσθέσουμε στο φαγητό να τα βράσουμε για κανένα 10λεπτο να τα σουρώσουμε και μετά να τα βάλουμε στο φαγητό. Σ’ αυτή την περίπτωση μειώνουμε το νερό στο μισό ή και λιγότερο, ανάλογα με το ζουμί που έχουμε, για να μπορέσουμε να κάνουμε το αυγολέμονο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10484 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |