(συνταγή από τη μάνα μου ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ!!) Υλικά
- 2 κιλά αλεύρι σταρένιο και λευκό (αναλογία : ½ - ½ ή ¾ - ¼)
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο ( ΜΑΡΚΟΥ Ελιά extra virgin )
- 4 φακελάκια μαγιά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 χαρτάκι baking powder
- 1 κτσ. σόδα μαγειρική
- ½ ποτήρι νερού χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
- 1 κτγ. ζάχαρη
- ½ κτγ. αλάτι
Βήματα - Σ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με το 1 κτγ. ζάχαρη και ½ κτγ. αλάτι. Ρίχνουμε και νεράκι χλιαρό (40 ºC περίπου) και τα διαλύουμε. Περιμένουμε περίπου 5 – 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει η ζύμωση και να φουσκώσουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και τρίβουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι και να μη μείνουν κομπαλάκια μέσα στη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο χυμό) και ζυμώνουμε.
- Όταν ετοιμαστεί η ζύμη, πλάθουμε μακρόστενα και λεπτά φραντζολάκια, που τα κόβουμε φέτες.
- Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν.
- Τα φουρνίζουμε στους 200ºC για 45΄περίπου να ψηθούν.
- Όταν κρυώσουν τα κόβουμε και τα απλώνουμε σε ταψιά και τα ψήνουμε ξανά στους 150ºC (στον αέρα) μέχρι να ξεραθούν και να ροδίσουν (όχι να ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15308 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |