Για 12 ατομικές μερίδες Υλικά
Για την κρέμα: - 1 lt γάλα φρέσκο
- 5 αυγά
- 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω 1 ½)
- 5 συσκευασίες βανίλια
Για την καραμέλα: - 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
- ½ κούπα του τσαγιού νερό
- 7-8 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για την καραμέλα αρκετά σε δυνατή φωτιά σε ένα μικρό σκεύος αντικολλητικό. Σ' αυτό το σημείο μπορούμε να φτιάξουμε την καραμέλα όσο σκούρη θέλουμε βράζοντας περισσότερο το μίγμα. Αμέσως μόλις βγάλουμε την καραμέλα από το μάτι της κουζίνας (διότι αν την αφήσουμε θα πήξει αμέσως) ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα φορμάκι φούρνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα κέικ αντί για 12 ατομικά φορμάκια φούρνου. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της κρέμας ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα φορμάκια φούρνου. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε ζεστό νερό έτσι ώστε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν τα φυλάμε στο ψυγείο με μεμβράνη. Ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα για να έχει λιώσει και η καραμέλα κάνοντας ένα στεφάνι με μαχαίρι στο φορμάκι και αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 18080 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |