Η τούρτα αυτή έχει για βάση ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα και με ελαφρώς καραμελιζέ κρούστα, κρέμα μους σοκολάτα, και πλούσια σάλτσα σοκολάτας για επικάλυψη
Βάση τούρτας
Υλικά :
- 1/2 πακέτο βούτυρο
- 1 κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 1/2 φλ.τσαγ.ζάχαρη
- 1/2 φλ.τσαγ.αλεύρι
- 1/2 φλυτζ. καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση : Λυώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε, και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε καλά τη φόρμα για τούρτες που βγαίνει το στεφάνι. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση, 15-20 μόνο λεπτά. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κέντρο μένει ρευστό σαν ωμό και μπορεί να βουλιάξει και λίγο, μή φοβηθείτε.
Κρέμα (η γνωστή μούς)
Υλικά :
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 πακέτο κακάο
- 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση : Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατύνει, προθέτουμε το ζαχαρούχο και μετά το κακάο κοσκινισμένο. Τέλος την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση (τη βάση αν θέλουμε τη ραντίζουμε με λίγο ποτό, κονιάκ, μαύρο ρούμι, ή αμαρέτο βάζω εγώ) και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει. π.χ. από το πρωί θα είναι έτοιμη το απόγευμα. Σως επικάλυψης Υλικά :
- 2 κουβερτούρες
- 2 κουτ.σούπας βούτυρο
- 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: Λειώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.Βγάζουμε το στεφάνι από το γλυκό και ρίχνουμε τη σως πρώτα στο κέντρο, και μετά προς τις άκρες, αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια δήθεν τυχαία. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο να κολλήσει στη σως. Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 32140 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |