Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαλάτα Μπιόφ (Beuf) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Maria   
Πέμπτη, 26/07/07

Πρόκειται για μια ρουμάνικη παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη σαλάτα.

Υλικά
  • ½ kg. μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 kg. καρότα
  • 2-3 κλαράκια σέλινο
  • ½ kg. μαϊντανό
  • 1 kg. πατάτες
  • 300 γρ. αρακά κονσέρβας
  • ½ kg. αγγουράκια τουρσί
  • 250 γρ. μαγιονέζα σπιτική
  • αλάτι, πιπέρι
  • Διακόσμηση: 4-5 αυγά βραστά, 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης, ελιές.
Εκτέλεση

Βράζουμε για λίγο το κρέας.
Πετάμε το πρώτο νερό. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά το κρέας.
Μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, καθαρισμένα και ολόκληρα. Όταν είναι έτοιμα, ψιλοκόβουμε το κρέας και κόβουμε τα λαχανικά και τα αγγουράκια σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Το σέλινο δεν το βάζουμε στη σαλάτα, μόνο στο βράσιμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε την σπιτική μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Διακόσμηση:

Βάζουμε την σαλάτα μας σε 1-2 πιατέλες και σχηματίζουμε λοφάκια, τα οποία τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα. Κόβουμε σε μπαστουνάκια, αστεράκια ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει τις πιπεριές Φλωρίνης και σε φετούλες τα ασπράδια των βρασμένων αυγών. Στολίζουμε με διάφορα σχέδια την επιφάνεια της μαγιονέζας και βάζουμε τις ελιές όπως τα κερασάκια στις τούρτες.
Εξωτερικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αλμυρή τούρτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6757
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-09-2009 22:16
 
Στα μερη μου στην Ρουμανια αυτη την σαλατα την φτιαχνουμε με στηθος κοτοπουλο, με βρασμενα ασπραδια, γιατι τους κροκους τους βαζω στην μαγιονεζα μαζι με λιγο λεμονι, και πιπεριες φλωρινης τουρσι. Πρεπει να βγει λιγο ξυνη. Εγω την φτιαχνω καθε χρονο. καλη επιτυχια!!
 
georgi79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/08/07 )