Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ μανιταριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Maria   
Τρίτη, 24/07/07
Υλικά
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια,
  • 2 κονσέρβες μανιταριών ή 450 γρ. φρέσκα μανιτάρια,
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 5 κ.σ. αλεύρι (100 – 125 γρ. περίπου),
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ.),
  • 1 ματσάκι μαϊντανό,
  • ½ ματσάκι άνηθο,
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα σοράρουμε σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο και λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 Κελσίου. Λαδώνουμε δυο φόρμες μακρόστενες για κέικ και τις πασπαλίζουμε με αλύρι.

Χωρίζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το μίγμα των μανιταριών με τους κρόκους, το γιαούρτι, τον μαϊντανό ψιλ/νο, τον άνηθο ψιλ/νο. Προσθέτουμε χτυπημένα σε μαρέγκα τα ασπράδια και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσέχοντας να μην μας κάτσει.

Γεμίζουμε τα 2/3 από τις φόρμες με το μίγμα και τις βάζουμε στο φούρνο για 45 – 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Τα πρώτα 30 λεπτά δεν ανοίγουμε τον φούρνο για να μην μας κάτσουν τα κέικ. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και μετά τα βγάζουμε.
Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10411
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 24-07-2007 12:20
 
πωπω και αυτο καλοοοοοοοοο 
μπραβο ωραια ιδεα
 
margarita79
2. 24-07-2007 13:14
 
Είναι ιδανική Μαργαρίτα για μπουφέ!
 
maria
3. 24-07-2007 14:06
 
Η πηγή της συνταγής: η μαμά μου.
 
Maria

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/08/07 )