Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τάρτα με ντομάτες και πιπεριά με ζύμη μπριζέ
Τάρτα με ντομάτες και πιπεριά με ζύμη μπριζέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 13/06/19
Υλικά
  • μιά δόση ζύμης γιά τάρτες μπριζε ή μιά συσκευασία σφολιάτας
  • 10-12 λιαστές ντομάτες, από βάζο σε ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 αβγά και 1 κροκάδι
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Μπολικο κεφαλοτυρι τριμμενο η ότι τυρι άλλο κιτρινο εχουμε
  • 2 σκ.σκόρδο λυωμένες
  • αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε την τάρτα άδεια, γιά 15', σκεπασμένη με χαρτί κουζίνας και όσπρια μέσα, γιά να μη φουσκώσει. Πλένουμε τα τοματίνια και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, λυωμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι. Τα βάζουμε πλάι-πλάι σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 40΄ στους 180ο. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τον κρόκο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το τυρι και τις πολτοποιημένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο μείγμα τις λιαστές ντομάτες και το απλώνουμε στην άδεια προψημένη τάρτα. Την ψήνουμε στους 180' γιά 12' περίπου. Την βγάζουμε και τοποθετούμε στην επιφάνεια τα τοματίνια με τα μυρωδικά τους, βυθίζοντάς τα ελαφρά στην κρέμα της τάρτας. Την βάζουμ πάλι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 7'-8'.
Ζυμη μπριζε αν δεν έχετε μιά δοκιμασμένη συνταγή γιά ζύμη τάρτας.
  • Φτιάξτε την εξής: σε
  • 250 γρ. αλεύρι με μιά πρέζα αλάτι, βάζουμε 125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο κομματάκια και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να φτιάξουμε λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε 3 κ.σ. κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μέτρια ζύμη (δεν μας ενδιαφέρει να γίνει εντελώς λεία). Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, προσέχοντας να ξεπεράσει τα τοιχώματα. Την εφαρμόζουμε στις κόγχες και ισιώνουμε με μαχαίρι το τελείωμα.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4657
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/06/19 )