Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα γαρίδες σαγανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 12/06/19
Υλικά
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κουτ. ριγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Έτοιμη ζύμη για πίτσα 
  • 1 φλιτζ. φρέσκα τοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το γκριλ στους 220C.
  • Ρίχνετε σε ένα μπολ τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαριναριστούν.
  • Ανοίγετε τη ζύμη της πίτσας, την απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και την ψήνετε μόνη της, για 7 λεπτά. Την βγάζετε από το ταψί, αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνετε να κρυώσει (χωρίς να κλείσετε το γκριλ). 
  • Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και στη συνέχεια τις γαρίδες για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Ρίξτε το κρεμμύδι και τις γαρίδες, τα τοματάκια και την φέτα πάνω στην πίτσα και βάλτε την στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και να μαλακώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμη, ρίξτε το μαϊντανό και σερβίρετε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3319
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/06/19 )