Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με σάλτσα μυρωδικών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Παρασκευή, 24/03/17
Υλικά
  • 6 φιλέτα στήθη κοτόπουλο
  • 2 κρέμες γάλακτος μαγειρικής 30% λιπαρά και άνω (παγωμένες)
  • 1 κρέμα γάλακτος Light, για ζαχαροπλαστική
  • Knorr Aromat για κρέας και για λαχανικά
  • 1 Collinese
  • 1 τυρί Philadelphia με χορταρικά και 1 με πιπέρια
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα στήθη σε μπουκίτσες και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό.
  • Σε προθερμασμένη κατσαρόλα (βαθιά, για να μην πιτσιλιστείτε!), βάζουμε αρκετή ποσότητα Collinese και σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά (αν χρειαστεί βάζουμε και άλλο Collinese, ειδικά αν έχουν σχηματιστεί καμένα υπολείμματα από το κρέας!) και τα τοποθετούμε μετά σε καθαρό μπολ να στραγγίξουν.
  • Οταν τελειώσουμε το σοτάρισμα κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας από το τηγανισμένο λάδι-βούτυρο.
  • Καθαρίζουμε με ζεστό νερό την κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας, την βάζουμε πάλι στην φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα τυριά Philadelphia, και ανακατεύουμε να λιώσουν, μαζί με την κουταλιά λάδι.
  • Προσθέτουμε λίγο ακόμη Collinese φρέσκο, τις κρέμες γάλακτος (πρώτα τις παγωμένες, και τέλος την Light) και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υλικά καλά.
  • Οταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο (αφαιρούμε το λάδι που έχουν βγάλει!) και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις μέσα στη σάλτσα (το κοτόπουλο πρέπει να καλύπτεται από την κρέμα.
  • Σερβίρουμε ζεστό, πάνω σε ρύζι, ή μακαρόνια (κοφτό, πένες, βίδες).

Αν περισσέψει σάλτσα, μπορούμε να την κρατήσουμε σε σκεύος στην κατάψυξη και να την ζεστάνουμε ξανά ως συνοδευτική για μπιφτέκια, ρύζι, μακαρόνια, κλπ. Διατηρείται στην κατάψυξη σε αεροστεγές μπολ ως και 1 βδομάδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9401
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/03/17 )