Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καλιτσούνια Χανιώτικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Jabe   
Τετάρτη, 21/10/15
Υλικά
Για την γέμιση
  • 3/4 του κιλού μυζήθρα
  • 3/4 του κιλού ανθότυρο
  • 1/2 κιλού μαλάκα ή τυρομάλαμα ή γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Για το φύλλο

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
  • 2 1/2 - 3 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσικουδιά
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
  • Για να φτιάξετε τη γέμιση, πλένετε το δυόσμο και τον αφήνετε να στραγγίσει. Τον βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη μυζήθρα, τον ανθότυρο, τη μαλάκα, τα αυγά και το αλάτι και αναμειγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για μία ώρα περίπου.
  • Ανοίγετε το φύλλο, μέτριο στο πάχος και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Παίρνετε με ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού.
  • Κλείνετε τα καλιτσούνια σε σχήμα μισοφέγγαρου. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τα αυγά και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα τοποθετείτε σ'ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200c, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2616
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/10/15 )