Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κέικ με ελιές και λιαστές ντομάτες
Κέικ με ελιές και λιαστές ντομάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Παρασκευή, 18/09/15
Υλικά (για 4-6 άτομα):
Χρόνος προετοιμασίας: 15´
Χρόνος ψησίματος: 45´
  • 3 αβγά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 125 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 75 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 ml λάδι
  • 80 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε τη φόρμα. Κόβετε το ζαμπόν, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές σε μικρούς κύβους και τους αλευρώνετε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγιά και τα αβγά χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το λάδι, το λευκό κρασί, τη γραβιέρα, το ζαμπόν και τις ελιές.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 45´ περίπου. Αφήνετε το κέικ να «σταθεί» προτού το ξεφορμάρετε.

Αφήνετε να κρυώσει.

Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου σαν ορεκτικό ή με συνοδεία αλλαντικών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2673
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/09/15 )