Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές στο φούρνο
Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Δευτέρα, 20/04/15
Υλικά
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 3/4 ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 1 κουτί τοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 πιπεριές κόκκινες από βάζο κομμένες κατά μήκος στα 4
  • 250 γραμμάρια ελιές
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Ρίχνετε σε μετρίου μεγέθους σκεύος το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ελιές και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις τυλίγετε στο αλεύρι και τις τοποθετείτε ανάποδα επάνω στις ελιές και τις πιπεριές.
  • Διαλύετε τον τοματοπολτό στο κρασί και το ανακατώνετε μαζί με τη ζάχαρη στον τοματοχυμό. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και όταν τρυπάτε το στήθος με πιρούνι να βγαίνει καθαρό υγρό. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο , γυρίζετε τα κομμάτια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.

Το σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4308
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/04/15 )