Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ αλμυρό με ζαμπόν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 25
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 04/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ αλμυρό με ζαμπόν
Σελίδα 2

keik_alm_420
Φωτογραφία απο το μέλος:dimid

Υλικά
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 2/3 του φλ. γιούρτι
  • 2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. ζαμπόν ή σαλάμι Ουγγαρία σε κομματάκια
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα 3 κροκάδια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε 1 φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  • Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 55631
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
16. 27-07-2011 00:46
 
sos... ekana to keik, einai teleio se geysh alla....moy kolhse sth forma.....giatiiiiiiii :cry :cry :cry :cry :cry :cry
 
ntoyla
17. 28-07-2011 03:23
 
Πού πας χωρίς αντικολλητικό χαρτί??? :sigh  
Την επόμενη φορά στρώσε το χαρτάκι και δεν θα ξαναχρειαστεί να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο (προσωπική εμπειρία)
 
yippity
18. 27-08-2011 17:25
 
το έφτιαξα και έγινε νοστιμότατο :zzz  
θα το ξαναφτίαξω σίγουρα γιατί είναι και έυκολη η παρασκευή του.
 
ann36
19. 30-11-2011 13:55
 
ρε παιδια εγω θελω και μανιταρια μεσα δεν γινεται :eek :eek :eek :eek
 
ROYLA09Z
20. 30-11-2011 14:18
 
Φυσσικά και γίνεται, φαντασία να έχουμε...
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/01/11 )