Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ αλμυρό με ζαμπόν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 25
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 04/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ αλμυρό με ζαμπόν
Σελίδα 2

keik_alm_420
Φωτογραφία απο το μέλος:dimid

Υλικά
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 2/3 του φλ. γιούρτι
  • 2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. ζαμπόν ή σαλάμι Ουγγαρία σε κομματάκια
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα 3 κροκάδια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε 1 φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  • Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 55636
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 07-07-2007 00:27
 
Σούπερ το κεικ σου λιζάκι! ΜΠΡΑΒΟ!!!
 
2. 02-02-2008 19:49
 
Σε κάνα δεκάλεπτο θα το βγάλω από το φούρνο! Ανυπομονώ να το δοκιμάσω... Ευχαριστώ! :)
 
fraternator
3. 02-02-2008 22:16
 
Καλή επιτυχία. Θέλω εντυπώσεις !
 
sgr
4. 11-02-2009 13:25
 
sgr οντως είναι πολύ νόστιμο το κέικ. 
Εχει γραφτεί και στο τετράδιο συνταγών :)
 
smp
5. 11-02-2009 13:33
 
Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω και φωτο.
 
sgr
6. 05-06-2009 19:38
 
Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, αυτό είναι το τελειότερο αλμυρό κέικ που υπάρχει!!! Μπράβο sgr!!! :upset  
Θα το κάνω σήμερα κιόλας με γαλοπούλα αντί ζαμπον, επειδή δεν τρώω κρέας. Και μετά θα κάνω και τη φουντουκόπιτα της Μαργαρίτας για γλυκακι!! :grin :grin Πω πω πω!! Τι συνταγές βάζετε βρε κορίτσια!!!
 
thomai
7. 05-09-2009 11:59
 
εκανα το κεικ εχθες που ειχα φιλους.. 
εκτος του οτι γινεται πολυ ευκολα και γρηγορα(σημαντικο εαν εχεις και ενα μωρακι να προσεχεις ταυτοχρονα) ειναι και πολυ νοστιμο..εξαφανιστηκε!!! 
αλλα να ρωτησω κατι..δεν φουσκωνει σαν κεικ κανονικο?εγινε πολυ κοντουλι...τι εκανα λαθος..ή μηπως ετσι ειναι?
 
veni
8. 05-09-2009 21:55
 
Όχι δεν φουσκώνει σαν το κανονικό κέικ. Γι' αυτό κι εγώ φτιάχνω διπλή δόση γιατί εξαφανίζεται...
 
sgr
9. 07-09-2009 13:24
 
α!! μαλιστα!! αρα το εκανα καλα... 
ευχαριστω πολυ!!!! απο εδω και περα διπλη δοση!!!
 
veni
10. 26-01-2011 22:26
 
Λίζα όχι 5, ούτε 50, ούτε 500, ούτε 5000, ούτε 50000, ούτε 500000 αλλά 5.000.000 κυκλάκια αξιολόγησης για τη τέλεια συνταγή σου! Μόλις το έβγαλα από το φούρνο και το δοκιμάσαμε!!!!!!!!! "Θα γίνει το καθημερινό μας σνακ" μου είπαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου!!!!! Πολλά-πολλά ευχαριστούμε! 
:) :grin :zzz :grin :)
 
linmak88
11. 30-01-2011 20:13
 
τελεια συνταγη!!! ενα σας λεω μονο, οτι εκανα εγραφη στο site μονο και μονο για να ψηφισω :) 
 
dimid
12. 30-01-2011 19:22
 
 
ArXoS
13. 31-01-2011 09:23
 
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Εγώ το έβαζα πάντα σε μακρόστενη φόρμα, αλλά όπως τα έκανες εσύ σε μικρά φορμάκια μου αρέσουν καλύτερα. Πολύ καλή η ιδέα σου. Καλοφάγωτα να είναι.
 
sgr
14. 31-01-2011 19:34
 
Σχεδον ολα τα κεικ τα φτιαχνω σε μικρα φορμακια γιατι ειναι πιο ευκολο στο σερβιρισμα και επισης ειναι πιο ευκολος ο ελεγχος των θερμιδων :grin, απλα αν τα φτιαξετε σε φορμακια θυμηθητε να μειωσετε τον χρονο ψησιματος, θελουν περιπου 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους...και παλι ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
 
dimid
15. 18-06-2011 15:10
 
Ευχαριστούμε πολύ. Φαίνεται τέλειο, θα το φτιάξω πολύ σύντομα. Όλη την ώρα φτιάχνω muffins με διάφορες γεύσεις (μήλο, σοκολάτα, φράουλα, κανέλα...) και ήρθε η ώρα να δοκιμάσω την αλμυρή εκδοχή. Ανυπομονώ!! 
 
*Απ'τη χαρά μου έβαλα άριστα χωρίς να το έχω δοκιμάσει!!
 
yippity


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/01/11 )