Χρόνος :10 λεπτά ΥΛΙΚΑ - 500 γρ. φρούτο πεπόνι χωρις τη φλούδα
- 200 γρ.ζαχαρη
- 100 γρ.νερο
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πολτοποιούμε το πεπόνι στο multi Σε ένα κατσαρολακι έχουμε βάλει 100 γρ νερό που βράζει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και τα 2 κουταλάκια χυμό λεμονι. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας. Και τώρα το εντυπωσιακό tip της μαμάς.Συνήθως οι γρανίτες μπαίνουν σε μπολ και κάθε 1 ώρα πρέπει να τις χτυπάμε με μίξερ χειρός για να σπάσει ο πάγος. Εμείς όμως κάνουμε το εξής.Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοκυψελες είτε πλαστικές είτε σακουλάκια για παγάκια με τη βοήθεια ενός μικρού χωνιού. Έπειτα τα βάζουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα τα παγάκια μας είναι έτοιμα. Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε λοιπόν γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε τα χτυπάμε για λίγο στο multi μας (εάν είναι πολύ σκληρά με 1 κουταλάκι νερό)και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο ποτήρι. Μπορούμε να έχουμε έτοιμα γρανιτοπαγακια από διάφορα φρούτα στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε ωραίες εντυπωσιακές δίχρωμες ή τρίχρωμες γρανίτες ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 19846 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |