Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνουπίδι με κιμά σουφλε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 17/01/14

Η ιδέα αυτού του φαγητού μου ήλθε  μόλις είδα σήμερα την ανάρτηση της συνταγής  Κουνουπίδι με κιμά της   φίλης  laalaria

Υλικά
  • 1 φύλλο  σπιτικό όχι πολύ λεπτό
  • 2 μέτρια κουνουπίδια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • Ένα αυγό
  • 2 κρεμμύδια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για τον κιμά και την  μπεσαμελ
  • Φρέσκια ντομάτα σάλτσα
  • Λίγο λάδι
  • 1 κουταλιά Φυτίνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελάχιστο  ζεστό νερό
  • Λίγο  τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • Μια δόση μπεσαμελ  
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).
  • Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και την Φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.
  • Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε την σάλτα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
  • Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για  1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε να μείνει με το λάδι του,
  • Προσθέτουμε και το αυγό κτυπημενο και λίγο τυρι να δέσουν σαν γεμιση.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Κατόπιν , απλώνω το φύλλο σε ένα βαθύ πυρεξ λαδωμένο   να πιάσει και τα  τοιχώματα  και να εξέχει ελάχιστα..το λαδώνω και το φύλλο και  επάνω στο φύλλο τοποθετώ το κουνουπίδι  με τον μαγειρεμμένο κιμά.  Και από επάνω  καλύπτω με την μπεσαμελ και τυρί ρεγκατο για να κάνει νόστιμη κρούστα.
  • Ψήνω μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.

Καλή όρεξη...!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6271
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/01/14 )