Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Bollywood Balls (κεφτεδάκια ινδικα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 15/10/13

Μπήκα και ειδα μια  ινδική συνταγή... πως την περιγράφει  μια ξενιτεμένη κυπρία κυρία... στην... παραδοσιακήν της ...ντοπιολαλια..!!
Απολαυστε την , ειναι νοστιμη συνταγη ειλικρινα σας λεω... Εχω κιαλλες συνταγες της ινδικες  πεντανοστιμες και κυπριακές θα σας τις ποσταρω να τις απολαυσετε...

Από το http://istomageiremata.blogspot.gr

Άτε επιτέλους! έσιει τόσον τζιαρόν που θέλω να πάννισω την τζιαινούρκαν μας κουζίοναν δαμέ! Κόρουες, βουράτε ήρτα να τα σαγλομιλλέψω!
Που λέτε... κάτι έπαθα με ινδικές γευσεις! Νομίζω ότι εν εθιστικές τελικά...

Θα χρειαστούμε

Για τα κεφτεδάκια

  • ½ κιλό κειμά (ότι κρέας θέλεις)
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι κύμινο κόλιανδρο αλεσμένο
  • τζίντζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα
(ένα κουταλάκι πού το κάθε ένα)

  • αρτισιά (κύμινο λέμεεεε)
  • κόλιανδρο αλεσμένο
  • σινάπι σε σπόρους
  • κουρκούμα (πάααρα πολλά ευεργετικό για πολλά πραματα, άλτσχαιμερ, στομάσια, μέχτι τζιαι αντικαρκινικό λαλούσιν, σύρε μέσα πόλικον)
  • πάπρικα
  • τζίντζερ τριμμένο
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, τόσο μεγάλους όσο τα κεφταδάκια σου περίπου
  • 1 κρεμύδι
  • 1-2 κουννιά σκόρτον
  • λίγο ζωμό
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • μοσχοκάρυδο (μιαν μούττην του μασιερκου)
  • 1 κουταλιά γαιούρτι στραγγιστό
  • τσίλι, αλάτι πιπέρι

Για το ρύζι

  • Μπασμάτι (αναλογιά ενα φεντζάνι προς 2 νερό)
  • 2 φυλλα δάφνης
  • ενα μάυρο κάρδαμο
  • 2-3 φεττάκια τζίντζερ
  • αλάτι
Εκτέλεση

Κεφτεδάκια

  • Νεκατώννεις ούλλα τα υλικά τζιαι πλάθεις μπαλάκια, περνας τα μετα που λλίον αλευρι. Βάλλεις τα στην άκρη.

Σάλτσα

  • Βάλλεις λλίον λάδι να βράσει τζιαι βάλλεις μέσα ούλλα τα μπαχαρικά. Το συνάππι πρέπει να αρχίσει να τσακρά, σαν το πόπκορν εναν πράμαν. Μόλις μυρίσουν λλίον βάλλεις το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τζιαι το τζίντζερ τζιαι διας τους ενα γυρό να μυρίσουν καλά.
  • Βάλλεις μέσα το ζωμο, περίπου 2 φλυτζάνια ζωμό με τον πολτό μεσα. Βάλλεις αλάτι τζιαι πιπέρι τζιαι όσο τσίλι σου αρέσκει.
  • Μόλις πάρουν μια βράση βάλλεις μέσα τα κεφτεδάκια τζιαι τα κολοκυθάκια τζιαι αφήνεις τα να βράζουν σε μέτρια φωτια.
  • Μόλις ψήθουν τζιαι η σαλτσα αρκέψει να δέννει, βάλλεις το γιαούρτι τζιαι ανακατώννεις προσεκτικά να μεν λύσεις τους κκιοφτέδες. Αν δεν έδεσε η σάλτσα, λιώσε ενα κουταλάκι κόρνφάλουερ σε λλίον λερό τζιαι βάρτο μέσα για να πήξει τζι’άλλον.

Για το ρύζι
Το μπάσματι έσιει 2 κόλπα:

  • Πλύννησκεις το όπωσδηποτε τζιαι
  • Βάλλεις το να μουλιάσει σε κρύο νερό (1 προς 2 είπαμεν) τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το ψήσεις.
  • Μετά βάλλεις μέσα τα μυρωδικά τζιαι το αλάτι, βάλλεις το σε δυνατή φωθκιά ωσπου να χογλάσει καλά, μετά κατεβάζεις τη φωθκιά τελιά ώστι να τραβήσει τα ζουμια του.
  • Εν πατέντα, γίνεται πάντα τέλια σπιρωτό τζιαι αφράτο.

Μετά σερβίρεις τα τζιαι πασπαλίζεις φύλλα κόλιαντρο φρέσκο... έγω δύστυχως εν ήβρα τζιαι έφα το έτσι. Κάθως το τρώεις you are speaking english with an indian accent while whiggling with head.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/10/13 )