Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαύρος με σάλτσα μουστάρδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Σάββατο, 31/08/13
Υλικά
  • 400 γρ γαύρο
  • 5 μέτριες πατάτες (600-700 γρ)
  • 6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • δυόσμο
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε τον γαύρο και αφαιρείτε το κεφάλι και το κόκαλο.
  • Βράζετε τις πατάτες και ταυτόχρονα τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν το σκόρδο και το κρεμμύδι το αφήνετε στην άκρη.
  • Στο μπλέντερ αναμειγνύετε το κρασί, το αλατοπίπερο, την μουστάρδα, τη ρίγανη, το δυόσμο, το χυμό από το λεμόνι, μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ).
  • Αφού βράσουν οι πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και κάνετε μια στρώση από αυτές σ'ένα ταψί και στη συνέχεια βάζετε μια στρώση γαύρο με το ανοιγμένο μέρος προς τα κάτω. Απλώνετε το μισό από τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο που έχετε τσιγαρίσει πριν και στην συνέχεια ρίχνετε την μίση από την σάλτσα που έχετε αναμείξει στο μπλέντερ. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση πατάτας και τελειώνετε πάλι με τον γαύρο, που τοποθετείτε με το άνοιγμα προς τα κάτω. Απλώνετε το υπόλοιπο κρεμμυδάκι με το σκόρδο και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4218
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/09/13 )