Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 28/07/13
Υλικά
  • 1 κουταλάκι ζελατίνα
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3/4 της κούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
  • Κρέμα πορτοκάλι 
Εκτελεση
  • Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα (1/4 της κούπας) και διαλύουμε την ζελατίνα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (χωρίς να βράσει).
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και την ζελατίνα.
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε το γάλα (1/2 κούπα) την κρέμα γάλακτος και το χρώμα.
  • Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες (μέχρι να πήξει).
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Το βάζουμε στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

 Κρέμα πορτοκάλι

  • Χρειαζόμαστε 3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού, 300 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος, 2 κουταλάκια λικέρ κουαντρό
  • Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ, ανακατώνουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3817
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 31/07/13 )