Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.03
Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 01/01/13
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ξαφρίζουμε αρχικά καλά το μοσχαράκι με αλατάκι,πιπεράκι.
  • Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τη ντοματούλα, το λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αφήνω να πάρει  χρώμα αλλά όχι σε δυνατή φωτιά.Για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει σαλτσούλα.
  • Ρίχνουμε κατόπιν το ζουμάκι που βρασαμε το μοσχάρι, ζεστό ή χλιαρό αλλά όχι κρύο με τα υπόλοιπα υλικά μας (χωρίς το κεφαλοτύρι). Μόλις βράσει το ζουμί, ρίχνουμε το κριθαράκι.
  • Σβήνουμε το φούρνο όταν το κριθαράκι "κρατάει" ακόμα και κανονικά θα ήθελε άλλο λίγο βράσιμο. ΠΟΤΕ δεν το αφήνουμε να βράσει σαν να είναι έτοιμο να το φάμε!
  • Έτσι το κριθαράκι θα πιει όσο ζουμάκι έχει το ταψί, δεν ξεραίνεται και έχει το σωστό βράσιμο. Δηλαδή, δεν θέλει πολύ ψήσιμο αλλά να το σβήνουμε ενώ θέλει λίγο ακόμα.

Δεν το βγάζω από το φούρνο  αλλά με μία πετσέτα κρατάμε την πόρτα ελάχιστα ανοιχτή ίσα ίσα να διατηρείται ο φούρνος ζεστός αλλά χωρίς να ιδρώσει το φαγητό.

Για ανακάτεμα, απλά κουνάμε δύο φορές περίπου το ταψί. Αυτό για να μην σπάσει το ζυμαρικό αλλά και γιατί φροντίζουμε πάντα να έχει αρκετό ζουμί και έτσι ποτέ δεν κολλάει.

10 λεπτά πριν το βγάλω από το φούρνο και το σερβίρω, ρίχνω από πάνω το κεφαλοτύρι 

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6230
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 04-01-2013 13:41
 
Διακρίνω μερικές ασάφειες , με το ψήσιμο του κρέατος. 
Όταν λέτε το ξαφρίζουμε προφανώς εννοείτε μετά από 3’-5’ βράσιμο, και μετά το βάζουμε στο φούρνο για 10’ και μετά ρίχνουμε το κριθαράκι… 
Σε 10’-15’ προλαβαίνει να ψηθεί το μοσχαράκι; Μήπως θέλει περισσότερη ώρα; Λέω τώρα εγώ…  
:roll
 
tsigkos59
2. 22-01-2013 01:06
 
έτσι όπως το περιγράφεις, κάνεις μόνο τσιγάρισμα 
Εγώ λέω "καλό" ξάφρισμα", βράσιμο με αλατάκι και πιπεράκι καλό αλλιως θέλει τουλάχιστον ώρα στο φούρνο και θα μείνει η οικογένεια νυστική :zzz
 
abba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/01/13 )