Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουφλέ σπανάκι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Σάββατο, 22/12/12
Υλικά
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γάλα καυτό
  • 7 αυγά
  • 7 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά και το βράζουμε για μερικά λεπτά. Μόλις βράσει το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.
  • Προσθέτουμε το γάλα (καυτό), ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Στην κατσαρόλα που έχουμε την κρέμα ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους κρόκους των αυγών και τέλος την μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να ''καθίσει''.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6221
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/12/12 )