Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα μερέντα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Πέμπτη, 06/12/12
Υλικά

Για τη μους

  • 2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη
  • 5 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 1 κούπα (μετρική-cup) νουτέλα ή μερέντα (έβαλα περισσότερο)
  • 1 κούπα (μετρική -cup) μασκαρπόνε
  • 3 κούπες (cups) κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη βάση:

  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. φουντούκι αλεσμένο σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. κορν φλάουερ
  • 30 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα

Για τη ganache

  • 1/2 κούπα (cup) κρέμα γάλακτος
  • 210 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη βάση:

  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα χονδροκομμένα φουντούκια, και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Απλώνουμε σε φόρμα που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μείγματος με τα χονδροκομμένα φουντούκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
Υπόψη, το παντεσπάνι έχει περισσότερο τη μορφή μπισκότου. Ειναι τραγανό και αέρινο και δεν κόβεται εύκολα.

Ετοιμάζουμε τη μους:

  • Τοποθετούμε το κρύο νερό σε μικρό σκεύος και πασπαλίζουμε πάνω του τη ζελατίνη. Αφήνουμε ως έχει, χωρίς να ανακατέψουμε για περίπου 5 λεπτά.
  • Εν συνεχεία, ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη (περίπου 2 λεπτά). Ανακατεύουμε με τη νουτέλα/μερέντα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το μείγμα της μερέντας σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο, και τη ζάχαρη, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν και εν συνεχεία σε μεγαλύτερη, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  • Προσεκτικά, ανακατεύουμε το ένα τρίτο του μείγματος της κρέμας με αυτό της μερέντας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ετοιμάζουμε τη ganache:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού και απομακρύνουμε απο τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα, αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και εν συνεχεία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ανακατευθεί καλά με την κρέμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Συναρμολόγηση:

  • Σε μία φόρμα με ανοιγόμενα τοιχώματα, τοποθετούμε το ένα φύλλο απο τη βάση (αν θέλουμε να κόψουμε τη βάση σε δύο μέρη). Προσθέτουμε ένα μέρος της μους.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι (εμένα την πρώτη φορά μου έγινε θρύψαλα το δεύτερο κομμάτι, αλλά δεν το κατάλαβε κανείς), προσθέτουμε την υπόλοιπη μους και αφήνουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο.

Μπορούμε να την βάλουμε και στην κατάψυξη για τρεις  ώρες. Εν συνεχεία, και αφού είχε κρυώσει για τα καλά η ganache, την βγάζουμε απο την κατάψυξη, την καλύπτουμε με την ganache και την βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6439
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/03/14 )