Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέηκ Μήλο-Κανέλα με Ελαιόλαδο
Κέηκ Μήλο-Κανέλα με Ελαιόλαδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kalofagas   
Τετάρτη, 21/11/12
Κέηκ Μήλο- Κανέλα με Ελαιόλαδο

Ένα αφράτο, light, σπιτικό κέικ που θα ταιριάξει τέλεια με τον πρωινό σας καφέ!!!

Μια από τις αγαπημένες συνταγές που έχουν ξεχωρίσει στο blog μου, ένα ελαφρύ και μυρωδάτο κέικ, χωρίς βούτυρο, αλλά με αγνό ελαιόλαδο και αρωματική κανέλα!!! Ένα πραγματικά ξεχωριστό κέικ!!

Υλικά:
  • 4 μήλα
  • 4 αυγά
  • 2 και 3/4 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
  • Έπειτα, χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ελαιόλαδο - μην το φοβηθείτε, γίνεται πολύ αφράτο- το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  • Το τελευταίο βήμα είναι να ρίξουμε μέσα τα μήλα, αφού τα στραγγίξουμε, και να ανακατέψουμε με κουτάλι. Εάν θέλουμε, μπορούμε να αλευρώσουμε μερικές σταφιδούλες και να τις προσθέσουμε κι αυτές. Μυστικό: Τις αλευρώνουμε για να μην πάνε στο πάτο του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και ψήνουμε στους 200° C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε πάντα με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι για να δούμε εάν έγινε το κέικ μας.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, θα μοσχομυρίσει το σπίτι μας κανέλα!!! Θα το αφήσουμε να κρυώσει και μετά θα το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή αλλιώς μπορούμε να πασπαλίζουμε ξεχωριστά κάθε κομμάτι που σερβίρουμε, ώστε να μην απορροφάται η ζάχαρη άχνη από το κέικ μας.

Καλή απόλαυση!!!!!!

Από το προσωπικό μου blog: http://syntagodimiourgies.blogspot.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 20439
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/11/12 )