Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ πορτοκαλιού (της Dolly’s) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dolly   
Κυριακή, 08/04/12

Φίλοι & φίλες  μου γειά σας και Χρόνια σας Πολλά!

Έχουμε  πολύ καιρό να τα πούμε… δεν σας έχω ξεχάσει, απλά  μωρό μεγαλώνω  με όλα του τα   ακόλουθα   χωρίς βοήθεια και εργαζόμενη… καταλάβετέ με…και μην με παραξηγείτε…

Σας  γράφω σήμερα αυτή την συνταγή που μόλις έφτιαξα , είναι  δικό μου κατασκεύασμα-έμπνευση και ευτυχώς  έγινε ΥΠΕΡΟΧΗ!!

 Είναι μια συνταγή νηστίσιμου κέικ πορτοκαλιού, την άλλαξα λιγάκι κι έγινε πιο εύκολη και βγήκε ένα γλύκισμα..... μμμμμ....!!!!

Το έφτιαξα το Σάββατο απόγευμα και έγινε ανάρπαστο, από τον Πάρη (τον γυιό μου), την μαμά του και τα ξαδερφάκια του, τόσο ανάρπαστο που ο πατέρας του δεν το πρόλαβε και έμεινε …μπουκάλα…!!!  Σήμερα όμως ή αύριο θα φτιάξω κι άλλο...

 Το είδε  ο Παρούλης στη φόρμα και γούρλωσε τα ματάκια του, πήγε και το μύριζε!!!

Μετά που το έβαλα στην πιατέλα, το κοίταζε σαν… ξερολούκουμο και το ξαναμύριζε... μάμ …μάμ… μάμ…έλεγε και…ξαναέλεγε…. και τέλος το έφαγε ζεστό-ζεστό...!!!

 Φτιάξτε και για εσάς, που νηστεύετε...

 Φιλάκια, και Καλό Πάσχα!!!!

                                    Ντόλλυ

 Υλικά:
  • .jpg_13¾ ποτηριού λάδι (καλαμποκέλαιο)
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 300-400 γρ αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Προαιρετικά:

  • 1 βανίλια
  • Λίγο λικέρ
Εκτέλεση:
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Μυστικό για όλα τα κέϊκ:

  • Φροντίζουμε να μην είναι πηχτό το μίγμα, να είναι ημίρευστο!!!

Ψήνουμε:

  • Για 50’ στους 180ο C.

Καλή επιτυχία!!!!! Και Καλοφάγωτο!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9273
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/04/12 )