Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα χωρίς γλουτένη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 28/03/12
dsc00024_425

Οι  φωτογραφίες είναι της φίλης μου Χαράς, που έκανε τη συνταγή και μου είπε πως δεν ξεχωρίζεις το ζύμη από μια πίτσα που έχει  αλεύρι με γλουτένη. Ο άντρας της που έχει δυσανεξία στη γλουτένη  είχε 11 χρόνια να φάει πίτσα και μου ζήτησε να δημοσιεύσω τη συνταγή, γιατί σίγουρα βρίσκονται   και άλλα άτομα στη θέση του και κυρίως μικρά παιδιά.

Υλικά
  • ¾ κούπας ρυζάλευρο
  • 1 ¼ κούπας καλαμποκάλευρο
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 1 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 3 κ.σ λάδι
  • ½ κούπας χλιαρό νερό
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

Για σάλτσα

  • ½ κούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • Ή σάλτσα που ντομάτας που θα κάνουμε μόνοι μας
  • Για πάνω,  υλικά της αρεσκείας σας όπως,
  • Μπέικον , μανιτάρια, πιπεριές , ελιές , φέτα, κασέρι ή ό,τι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
dsc00021_425
dsc00026_425
  • Ανακατεύουμε σε λεκάνίτσα όσα τα υλικά μας και έχουμε ένα πηκτό χυλό.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί περίπου 45 λεπτά. Δεν θα φουσκώσει αρκετά αλλά η ζύμη μας θα έχει κάνει φουσκάλες αρκετές .
  • Βάζουμε λάδι σε μεγάλο ταψί για πίτσα ή στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τα  χέρια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλωνουμε τη σάλτσα μας και πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 12 λεπτά περίπου ή έως ότου η  πίτσα μας ψηθεί καλά.

 Καλή επιτυχία

Η συνταγή  με μικρές αλλαγές είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 13439
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 31/03/12 )