Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με λουκάνικα και φέτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τρίτη, 14/02/12
dsc00716_425
Υλικά:
  • 450γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 125γρ. βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί φέτα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκια μυζήθρα
  • 4-5 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • Βούτυρο για άλειμμα και αλεύρι για πασπάλισμα της φόρμας
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε το βούτυρο με τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα με τα τα τυριά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε λίγο-λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας.
  • Προσθέτετε τα λουκάνικα και ανακατεύετε με κουτάλι, να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
  • Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, βυθίζεται στο κέντρο του κέικ μία οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, δε χρειάζεται άλλο ψήσιμο.

Εγώ χρησιμοποίησα αντί για μυζήθρα (δεν είχα) γραβιέρα και λίγη παρμεζάνα κι έτσι παρέλειψα το αλάτι.

Το κέικ το έψησα περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Μενού & άλλα" (δεν κυκλοφορεί πλέον)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10225
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-02-2012 11:22
 
πολυ ωραιο το αλμυρο κεκακι και εμφανισιμο με τα λουκανικα μεσα! :)
 
evangeliemer

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/02/12 )