Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Τραχανότο με λαχανικά και αποξηραμένα μανιτάρια
Τραχανότο με λαχανικά και αποξηραμένα μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Δευτέρα, 31/10/11
dsc00623_425
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Ζωμό κοτόπουλου όσο χρειαστεί (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια)
  • 1 πρέζα κόλιανδρο σκόνη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν σε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι. Όταν αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την πατάτα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει, το κόλιανδρο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο από το ζωμό καθώς και το νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε προσθέτοντας κατά διαστήματα ζωμό μέχρι να βράσει ο τραχανάς και να χυλώσει. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και αν θέλουμε, πιπέρι. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τέλος το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7729
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-11-2011 19:52
 
πολύ ωραία συνταγή, νόστιμη και υγιεινή. Αν παραλείψει κανείς το κρασί πειράζει γιατί υπάρχουν και μικρά παιδιά στην οικογένεια.
 
natasoula
2. 05-11-2011 19:57
 
΄Οχι βέβαια, δεν πειράζει. Μπορείς ακόμη να κάνεις και διαφορετικό συνδυασμό λαχανικών. Αυτή η συνταγή βασικά ξεκίνησε σαν γέμιση για πιπεριές. Εκεί κατέληξε η μισή. Το υπόποιπο το φάγαμε σαν ριζότο.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/11/11 )