Τραχανότο με λαχανικά και αποξηραμένα μανιτάρια |
|
Έχει υποβληθεί από giavroudi
|
Δευτέρα, 31/10/11 |
Υλικά: - 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1 μικρή πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
- 50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- Ζωμό κοτόπουλου όσο χρειαστεί (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια)
- 1 πρέζα κόλιανδρο σκόνη
- 1 πρέζα ρίγανη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα
Εκτέλεση: - Βάζουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν σε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι. Όταν αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την πατάτα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει, το κόλιανδρο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο από το ζωμό καθώς και το νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε προσθέτοντας κατά διαστήματα ζωμό μέχρι να βράσει ο τραχανάς και να χυλώσει. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και αν θέλουμε, πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τέλος το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7729 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/11/11 )
|