Υλικά - 1 κιλό μήλα
- ζάχαρη
- χυμός από μισό λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση - Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στο χοντρό τρίφτη. Στύβω από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Μετράω τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και βάζω ίση ποσότητα ζάχαρης. Δηλαδή αν μου βγουν 3 φλιτζάνια τρίμματα θα βάλω 3 φλιτζάνια ζάχαρη.
- Βάζω το μήλο τη ζάχαρη και την κανέλα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζω έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Δε βάζω νερό μέσα γιατί το μήλο θα βγάλει υγρά.
- Προς το τέλος του βρασμού στύβω το μισό λεμόνι και αφήνω να πάρει μία βράση ακόμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9564 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |