Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σάλτσα ντομάτας με ωμό ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας με ωμό ελαιόλαδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Πέμπτη, 01/09/11
Υλικά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο
  • ½ κ. φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 1 φλ. καφέ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Για την παρασκευή αυτής της σάλτσας, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

  • Κόψτε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και βάλτε τες σε ένα μπολ μαζί με τα ζουμιά τους.
  • Βάλτε στο τηγάνι το λειωμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη, ρίξτε 4 κουταλιές νερό και αφήστε τα υλικά να «ατμιστούν» καλά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς  το τηγάνι και να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο του.
  • Ρίξτε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήστε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό.
  • Δυναμώστε τη φωτιά, ρίξτε το βασιλικό και το ωμό ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά 2-3 φορές και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, αποσύρετε την από την φωτιά.

Τη σερβίρετε με μακαρόνια, ρύζι ή τη χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα κρεατικών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5474
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/09/11 )