Υλικά - 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση - Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
- Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και απ΄όταν το ανακάλυψα το κάνω συνέχεια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8537 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |