Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βενιζελικά (γλυκά κεράσματα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 02/06/11
page_01

Ενα παραδοσιακο κερασμα απο τη Λημνο πολυ νοστιμο και εντυπωσιακο. Ιδανικο για γαμους λογω του λευκου του χρώματος.

Υλικά (για 60 τεμαχια)
  • 1/2 κιλο αμυγδαλο με τη φλουδα του, ελαφρα καβουρντισμενο και αλεσμενο
  • 350γρ.σοκολάτα κουβερτουρα τριμμενη στον τριφτη
  • 1 φλιτζάνι κουαντρώ ή λικερ πορτοκάλι ή grand marnier
  • 1 φλιτζάνι σιροπι πολυ πηχτό(το φτιαχνουμε με 150μλ νερο και 170μλ ζάχαρη και λιγο λεμονι)
  • Κονιάκ για να βρεξουμε τα χερια μας κατα το πλάσιμο

Για την επικάλυψη

  • 1/2 κιλο βανίλια- υποβρύχιο
Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε ολα τα υλικά μαζι σε μια λεκάνη.
  • Το αμυγδαλο πρεπει να κραταει λιγο ,να μη γινει σκονη.
  • Το σιροπι το εχουμε αφησει να δεσει αρκετα και να πηξει.
  • Μολις χλιαραινει το προσθετουμε στο μειγμα και ξαναζυμωνουμε.Αν δε μας φτασει να βγει ενα φλιτζανι προσθετουμε λιγο ακομα νερο και ζαχαρη. 
  • Βρεχουμε τα χερια μας στο κονιακ και πλαθουμε μικρα μπαλακια.
img_3669_425img_3668_425img_3674_425
  • Τα αφηνουμε εκτος ψυγειου για 24 ωρες να σφιξουν και να στεγνωσουν.
  • Ζεσταινουμε τη βανιλια σε μπεν μαρι μεχρι να υγροποιηθει.
  • Κατεβαζουμε το μπεν μαρι απο τη φωτια και αφηνουμε μεχρι η βανιλια να ερθει σε τετοια θερμοκρασια ωστε το δαχτυλο μας να αντεχει μεσα.
  • Βουταμε με πηρουνι ή με ενα ξυλινο καλαμακι, ενα- ενα τα μπαλακια και τα γλασσαρουμε.
  • Αφηνουμε σε λαδοκολα να σταθεροποιηθουν.
  • Αν θελουμε απο πανω κανουμε σχεδιακι με λιγο απο το γλασσο μας.

Διατηρουνται εκτος ψυγειου για πολυ καιρο.

Ειναι πολυ ομορφα και σε ροζ αποχρωση αν χρησιμοποιησουμε ροζ υποβρυχιο ή ελαχιστο χρωμα ζαχαροπλαστικης.

 Καλή επιτυχία!
dsc_0177_425

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17241
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 07-06-2011 06:27
 
Πω πω βρε Μαργαρίτα με πήγες πολλά χρόνια πίσω μ' αυτή τη συνταγή. Υπεροχα!! Μπράβο!
 
vago
2. 07-06-2011 08:54
 
Φαίνονται τέλεια...Μπράβο σου....
 
litba
3. 07-06-2011 09:40
 
Μπράβο, Μαργαριτούλα, που έβαλες τη συνταγή! Αγαπημένο γλυκάκι, το φτιάχνω συχνά! Γίνεται, επίσης, καταπληκτικό αν χρησιμοποιήσουμε υποβρύχιο μαστίχα! Δεν φαντάζεστε νοστιμιά... Γεια στα χέρια σου!
 
katerina
4. 07-06-2011 12:50
 
Μεγαλούργησες Μαργαρίτα!!! Υπέροχη συνταγή, μπράβο!
 
Mary
5. 07-06-2011 14:31
 
Πολύ ωραία η συνταγή! Ένα φλιτζάνι του καφέ ή του τσαγιού εννοείς; Ευχαριστώ.
 
2102
6. 07-06-2011 14:42
 
Οταν λεω Φλιτζανι εννοω του τσαγιου!
 
margarita79
7. 08-06-2011 11:38
 
Μαργαριτούλα είναι ένα χαρμα οφθαλμών η παρουσίασή σου!!!!!!!!!!!! Οσο για την γεύση φανταζομαι ότι θα είναι τέεεεελεια !!!!!!!!!!! 
 
θερμα συγχαρητήρια !!!
 
mb04
8. 08-06-2011 11:52
 
Ευχαριστω πολυ!Το κερασμα αυτο ηταν για το ''κρεβατι'' της αδερφης μου και εγινε αναρπαστο!Ηταν πολυ ευκολο και εντυπωσιακο!
 
margarita79
9. 08-06-2011 15:25
 
Μαργαρίτα πρέπει να είναι πολύ ωραία αυτά τα γλυκάκια. Σήμερα έκανα εγγραφή αλλά δεν μπορώ να βρώ που θα πάω για να δημοσιεύσω κι εγώ συνταγές , αν μπορείς ενημέρωσέμε , ευχαριστώ
 
ESTEL
10. 08-06-2011 16:41
 
estel αδηγιες δημοσιευσης θα βρεις εδώ
 
margarita79
11. 08-06-2011 16:58
 
Τι ωραίο ρομαντικό σκηνικό είναι αυτό? Να ζήση η αδελφούλα σου. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα. Φαντάζομαι στο γιό σου τι θα κάνεις!!!
 
voula
12. 09-06-2011 08:27
 
Εξαιρετικά!!! 
Να ζήσουν τα παιδιά :) 
Πόσα περίπου κομμάτια βγαίνουν στην ποσότητα των υλικών που δίνεις?...μιας και διατηρούνται εκτός ψυγείου σκέφτομαι να τα φτιάξω για κέρασμα στο μαιευτήριο, σε ροζουλί, αν προλάβω :roll :roll :grin
 
Flora
13. 09-06-2011 11:19
 
Φλο μου το γραφω και πανω, περιπου 60 κομματια.Πρεπει να τα πλασεις μικρουτσιικα γιατι μπαινει και το γλασσο και περνουν ογκο.Ειναι πολυ ωραια ιδεα για κερασμα στο μαιευτηριο!!!
 
margarita79
14. 09-06-2011 13:32
 
Έχεις δίκιο Μάρτζι, τώρα το είδα...sorry. 
Κι εμένα μου άρεσε πολύ η ιδέα και όσο τη σκέφτομαι, τόσο ωριμάζει μέσα μου ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/06/11 )