Ενα παραδοσιακο κερασμα απο τη Λημνο πολυ νοστιμο και εντυπωσιακο. Ιδανικο για γαμους λογω του λευκου του χρώματος. Υλικά (για 60 τεμαχια) - 1/2 κιλο αμυγδαλο με τη φλουδα του, ελαφρα καβουρντισμενο και αλεσμενο
- 350γρ.σοκολάτα κουβερτουρα τριμμενη στον τριφτη
- 1 φλιτζάνι κουαντρώ ή λικερ πορτοκάλι ή grand marnier
- 1 φλιτζάνι σιροπι πολυ πηχτό(το φτιαχνουμε με 150μλ νερο και 170μλ ζάχαρη και λιγο λεμονι)
- Κονιάκ για να βρεξουμε τα χερια μας κατα το πλάσιμο
Για την επικάλυψη - 1/2 κιλο βανίλια- υποβρύχιο
Εκτέλεση - Ζυμωνουμε ολα τα υλικά μαζι σε μια λεκάνη.
- Το αμυγδαλο πρεπει να κραταει λιγο ,να μη γινει σκονη.
- Το σιροπι το εχουμε αφησει να δεσει αρκετα και να πηξει.
- Μολις χλιαραινει το προσθετουμε στο μειγμα και ξαναζυμωνουμε.Αν δε μας φτασει να βγει ενα φλιτζανι προσθετουμε λιγο ακομα νερο και ζαχαρη.
- Βρεχουμε τα χερια μας στο κονιακ και πλαθουμε μικρα μπαλακια.
- Τα αφηνουμε εκτος ψυγειου για 24 ωρες να σφιξουν και να στεγνωσουν.
- Ζεσταινουμε τη βανιλια σε μπεν μαρι μεχρι να υγροποιηθει.
- Κατεβαζουμε το μπεν μαρι απο τη φωτια και αφηνουμε μεχρι η βανιλια να ερθει σε τετοια θερμοκρασια ωστε το δαχτυλο μας να αντεχει μεσα.
- Βουταμε με πηρουνι ή με ενα ξυλινο καλαμακι, ενα- ενα τα μπαλακια και τα γλασσαρουμε.
- Αφηνουμε σε λαδοκολα να σταθεροποιηθουν.
- Αν θελουμε απο πανω κανουμε σχεδιακι με λιγο απο το γλασσο μας.
Διατηρουνται εκτος ψυγειου για πολυ καιρο. Ειναι πολυ ομορφα και σε ροζ αποχρωση αν χρησιμοποιησουμε ροζ υποβρυχιο ή ελαχιστο χρωμα ζαχαροπλαστικης. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17241 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |