Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπανακόπιτα Νο.05 (με σφολιάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 10/06/11
P1020254

Εύκολη και γρήγορη σπανακόπιτα. Αν δε,  βάλετε και κατεψυγμένο σπανάκι θέλει ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί. 

Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι ή
  • 750 fg κατεψυγμένο
  • 2 πράσα (προαιρετικά)
  • 4- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 300 gr φέτα
  • 1κ.σ κοφτή ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλ. Καφέ λάδι
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
  • Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους).
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν. Ανά διαστήματα τα ανακατεύουμε.
  • Μόλις μαραθούν σβήνουμε τη φωτιά και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε καλά και τα΄αφήνουμε στην άκρη.
p1020242_425
p1020243_425
p1020247_425
  • Σε πυρέξ λίγο μικρότερο από το φύλλο της σφολιάτας αφού το λαδώσουμε ελαφρά βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο μας. Χαράζουμε την πίτα μας, μόνο κάθετα και, αφού αλείψουμε με λίγο λάδι , την ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Προσέχουμε τα αλάτι γιατί η φέτα μας μπορεί να είναι αλμυρή

Το ρύζι δεν φαίνεται στην πίτα μας και βοηθάει στην απορρόφηση των υγρών και έτσι το φύλλο μας γίνεται πιο τραγανό

Αν δεν έχετε κρεμμυδάκια φρέσκα και πράσο ψιλοκόψτε ένα μέτριο κρεμμύδι ξερό

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 35690
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/11/14 )