Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με λαχανικά μελωμένα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Τετάρτη, 11/05/11
dsc00394_425
Υλικά
  • 1 κοτοπουλο κομμενο
  • 3 μεγαλες πατατες
  • 2 κρεμμυδια
  • 3 καροτα
  • 1 ντοματα
  • 1/2 φλ χυμο ντοματας
  • 1/2 φλ ασπρο κρασι
  • σογια σος
  • κρεμα σκορδου
  • 2-3 φετες μπεικον
  • σκορδο σε σκονη
  • πιπερι, αλατι, θυμαρι
Εκτέλεση
  • Πλενετε καλα τις πατατες αλλα δεν τις καθαριζετε. Τις κοβετε σε μπουκιες κατευθειαν στο ταψι που θα ψησετε.
  • Καθαριζετε τα καροτα και τα κοβετε σε χοντρες φετες. Κοβετε τη ντοματα σε μεγαλους κυβους και το κρεμμυδι χοντροκομμενο.
  • Αλατοπιπερωνετε καλα τα λαχανικα σας, προσθετετε τη σκονη σκορδου και αρκετο θυμαρι! Ραντιστε τα με ελαιολαδο και μετα με τη σογια σος. Τα ανακατευετε καλα με τα χερια να πανε παντου τα μπαχαρικα.
  • Βαζετε το ταψι στο φουρνο στους 170 για 50 λεπτα. Ενδιαμεσα ανοιγετε, ελεγχετε και τα ανακατωνετε μια φορα.
  • Στο μεταξυ πλενετε καλα το κοτοπουλο και το σαυταρετε σε ενα τηγανι με ελαιολαδο προσθετετε το μπεικον, αλατοπιπερωνετε και ριχνετε την κρεμα σκορδου. Αφου παρουν χρωμα ριχνετε το χυμο ντοματας και ακολουθως το κρασι σε δυνατη φωτια χωρις καπακι για να εξατμιστει το αλκοολ.
  • Κατεβαζετε απο τη φωτια και προσθετετε το κοτοπουλο και το μπεικον πανω απο τα λαχανικα που εχετε ηδη στο φουρνο. Βαζετε οση απο τη σαλτσα του τηγανιου θελετε στο ταψι (εγω το μισο εβαλα γιατι ηδη τα λαχανικα ειναι ψημενα) και ξαναπερνατε το ταψι απο το φουρνο στους 160 για 25-30 λεπτα να ροδισει το κοτοπουλο.

Αφηνετε να κρυωσει και καντε αφθονα μακροβουτια ;)

Μπορειτε να παραλειψετε το τηγανι και να κανετε μια μαριναδα απο ό,τι προσθέσετε στα λαχανικα και να τα ψήσετε μαζί!

Καλή όρεξη! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6959
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/05/11 )