Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα Φράουλα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Παρασκευή, 13/05/11
dsc00404_425

Νοστιμότατη, τη χρησιμοποιήσαμε πρόσφατα σε κρέπες που φτιάξαμε! 

Υλικά
  • 1 ½ κιλο φράουλες καθαρισμενες
  • ½ φλ χυμος λεμονιου 
  • 5φλ ζαχαρη (1 και ¼ κιλο)
Εκτέλεση
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρολα και ζεσάνετε τα ανακατώνοντας ώσπου να διαλυθεί η ζαχαρη.
  • Αφήστε να πάρουν βραση, και σιγοβραστε τη μαρμ΄λάδα χωρίς ανακατωμα για 20 λεπτα. Δοκιμαστε αν έδεσαν.
  • Βάλτε τη μαρεμελαδα σε ζεστα αποστειρωμενα βαζα και σφραγιστε οταν κρυωσει.
  • Βγαινουν περιπου 5 φλυτζανια!

Τις φραουλες τις πλενουμε πριν τις καθαρισουμε απο τα κοτσανακια, αλλιως τραβανε αρκετο νερο!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7129
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 19-05-2011 09:01
 
miaourose σήμερα θα δοκιμάσω να την φτιάξω αλλά χωρίς ζάχαρη....!!!! το λεμόνι χρειάζεται?
 
voulaskl
2. 19-05-2011 18:33
 
voulaskl ο χυμος λεμονι στις μαρμελαδες ειναι απαραιτητος γιατι ειναι πλουσιος σε οξυ και πηκτίνη, τα οποια βοηθουν στο δέσιμο του γλυκου. θα την φτιαξεις χωρις ζαχαρη? και πως θα δεσει το σιροπι και να γινει μαρμελαδα χωρις ζαχαρη? το χεις ξανακανει??? αν ναι δωσε μας τα φωτα σου :) (παντως αν θελεις χωρις ζαχαρη εχω μια συνταγη για μαρμελαδα βατομουρο 8))
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/05/11 )