Ταχινόπιτες ατομικές (από την Νιγρίτα!) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Κυριακή, 24/04/11 |
Υλικά - 600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέϊκιν πάουντερ
- 2 ποτήρια ζάχαρη (για όσες δεν τις προτιμάτε πολύ γλυκές παραλείψτε το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη)
- 1 ποτήρι νερό πολύ απαλά ζεστό
- 1 βάζο των 300 γραμ. ταχίνι,
- 1 ουγγιά (28 γραμ μαγιά μπύρας (από τον φούρνο)
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- χαλβά απλό ή σοκολάτας 400 περίπου γραμμάρια χοντροκομμένο
- 1/2 ποτήρι μέλι θυμαρίσιο,
- χυμό και ξύσμμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο(περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
- 2 κουταλιές σούπας κανέλα και λίγη εξτρα ποσότητα για το γαρνίρισμα,
- 3/4 ποτηρι του νερού με κονιάκ
- σουσάμι για το γαρνίρισμα...
Εκτέλεση - Φτιάχνω μια ζύμη με όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι το μέλι και τον χαλβά το 1/2 ποτήρι την ζάχαρη και την κανέλα.
- Αφήνω την ζύμη μου να ηρεμήσει για καμιά ώρα, και όταν αυτό γίνει, σε ένα φύλλο λαδόκολλας ανοίγω με τα χερια πιέζοντας, φύλλο χοντρό περίπου 1 δάχτυλο.
- Με τα υπόλοιπα υλικά μου (κρατώ 1 κουταλιά ταχίνι για την γαρνιτούρα) ετοιμάζω ένα μείγμα γέμισης και με τον χαλβά μαζί, και το απλώνω στο κέντρο της ζύμης, σαν μια χοντρή γραμμή πέρα-πέρα.
- Ανασηκώνω με την λαδόκολλα την ζύμη και την φέρνω επάνω από την γέμιση, και αποσύρω την λαδόκολλα άδεια.
- Παίρνω ακολούθως και την υπόλοιπη ζύμη από την άλλη πλευρά της γέμισης με την λαδόκολλα πάντοτε, και την φέρνω επάνω από την ζύμη που είχα τυλίξει την γέμιση. προηγουμένως.
Έφτιαξα λοιπόν έτσι ενα ρολό με την ζύμη στο εσωτερικό του. - Παίρνω ένα ταψί και το στρώνω με άλλη μιά λαδόκολλα.
- Πηγαίνω στο ρολό και το κόβω χοντρές φέτες σαν να κόβω παξιμάδια...
- Παίρνω ένα -ένα κάθε κομμάτι και το πατάω με την παλάμη μου από την κομμένη πλευρά του να πλατύνει, και το μεταφέρω στο ταψί το στρωμένο με την λαδόκολλα, και τα αραδιάζω σιγά σιγά όλα με την σειρα αραιά όμως γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
- Τέλος αλείφω κάθε κομμάτι χωριστά με λίγο λάδι και ταχίνι, και πασπαλίζω με λίγη κανελίτσα και με σουσάμι και τις φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 εως 40΄περίπου στους 180ο Κελσίου (αναλόγως τον φούρνο.... ο δικός μου ηταν με αέρα και τις έψησα 40΄πρώτη φορά τις έφτιαξα...ισως ήθελαν λιγωτερη ώρα... )μέχρι να πάρουν χρυσορόδινο χρώμα.....
- Εχουν τρομερή γεύση ιδίως η ...γέμιση , και ειναι πολύ...χορταστικές.....
Καλη επιτυχία και απόλαυση! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8986 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/04/11 )
|