Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 15/04/11
0205_425
Υλικά (για 4-5 μερίδες) :
  • 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο 1 κιλό περίπου
  • 1,5 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
  • 3-4 κόκκινες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ψιλοκ.
  • 1-2 κ.σ. πελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδια σκόρδο        >>
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 1-2 πρέζες ρίγανη
  • πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση :
  • Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα πτερύγια, τον κόβουμε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το 2-3 φορές.
  • Την άλλη μέρα ξύνουμε προσεκτικά τα λέπια από τον μπακαλιάρο και βγάζουμε τις μαύρες  πέτσες από το μέρος της κοιλιάς.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι και όταν ροδίσουν ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και νερό να είναι ίσα-ίσα. Τα ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε  να σιγοβράσουν 10'-15' σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν οι πατάτες είναι μισοψημένες, με μια κουτάλα κάνουμε χώρο και χώνουμε τον μπακαλιάρο ανάμεσα τους. Συμπληρώνουμε νερό να είναι πάντα ίσα-ίσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά !!!
  •  Αναχουμίζουμε 1-2 φορές το τσικάλι και κατά το τέλος το αλατίζουμε με προσοχή γιατί ο μπακαλιάρος μπορεί να είναι αλμυρός.
  • Όταν οι πατάτες σκάσουν και πιρουνίζονται είναι έτοιμο, το τραβάμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 10'-15' να μαρουβίσει (ομοιογένεια υλικών και αρωμάτων) και μετά σερβίρουμε.

Εγώ τα ψήνω όλα μαζί στη χύτρα 5'


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7655
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-04-2011 23:53
 
Το κάνει και η μαμά μου αυτό το φαγητό και είναι πολύ νόστιμο. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει σας προτείνω να το δοκιμάσετε
 
voula
2. 21-04-2011 13:10
 
ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ!  
ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/04/11 )