Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα Αφρικαίν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 11/04/11
dsc02444

Η τάρτα γάλακτος στα αφρικαανικά! Τάρτα Αφρικαίν - επιδόρπιο για το Πασχαλινό τραπέζι.

Το επιδόρπιο τουτο συνηθίζεται πολύ στην Αφρική εξ ου και η ονομασία....Ειναι κάτι το πολύ ελαφρύ μετά το πασχαλινό τραπέζι... που δεν θα μας ...βαρυστομαχιάσει...
Στην ουσία ειναι μια ελαφριά τάρτα που ψήνεται άδεια και αφού ψηθεί την γεμίζουμε με μια απλή κρέμα και την ξαναψήνουμε, για να γίνει περισσότερο συμπαγής και να κοβεται άνετα...

Για μιά μεγαλη ταρτα χρειαζόμαστε!
(Ζύμη σαν της μηλόπιτας, αλλά με λίγο λιγότερο αλεύρι)
  • 2 κούπες αλεύρι μπλέ για όλες τις χρήσεις,
  • 2 κουταλάκια μικρά μπέικιν,
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια σε φασόλι (οχι συνθετική ) καλίτερα, για περισσότερο άρωμα!
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμωκρασία περιβάλλοντος,
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιου ζάχαρη απλή
  • 1 μεγάλο αυγό ολόκληρο
Για την γέμιση
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες με όλη του την κρέμα
  • 4 κροκάδια αυγων,
  • 2 κουταλάκι βανίλια αν ειναι δυνατόν πραγματικη σαν την προηγούμενη της ζύμης.
  • 6 κουταλιές της σούπας νισεστέ,
  • 2 κουταλιά σούπας βούτυρο κίτρινο αγελάδος,
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιου ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
και ..
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη για το στόλισμα.
Προαιρετικά
  • 5-6 ροδέλες λεπτές σαν φλούδες από μήλο
  • βυσινάκια ή κερασάκια γλυκό για το στόλισμα των μήλων.
Πάμε να τα φτιάξουμε....
Την ζύμη πρώτα για να ψηθεί...
  • Χτυπώ το βούτυρο + την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει... απ το ...κακό της... και τους προσθέτω και το αυγό που έχω κτυπήσει χωριστά και ανακατεύω να φτιάξω ενα αφράτο μείγμα...
  • Ξεχωριστά σε ένα μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι πολύ καλά και τα ρίχνω όλα, μαζί σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο, και ανακατεύω πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί δεν θα γίνει η ζύμη μου αφράτη, τα ρίχνω σε μιά βουτυρωμένη φόρμα, και αφού την τρυπήσω αραιά την βάζω να ψηθεί στους 180ο Κ. σε προθερμασμένο φούρνο γιά 15 λεπτά.
dsc02440
dsc02441
  • Οσο ψήνεται η τάρτα. φτιάχνω την κρέμα, σαν μια απλή συνηθισμένη κρέμα...
  • Μόλις ξεφουρνίσω την τάρτα, αδειάζω την κρέμα μέσα στην τάρτα και πασπαλίζω με ένα σουρωτηράκι την σκόνη κανέλας ή ακόμη καλλίτερα αν προτιμώ την διακοσμώ τοποθετώντας τις ροδέλες μήλου σαν μαργαρίτα και στο κέντρο κάθε μιας ροδέλας βάζω από ένα κερασάκι, και από επάνω πασπαλίζω με την κανέλα και ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης.
  • Τώρα ήλθε η ώρα να ξαναψήσω όλη την τάρτα ολοκληρωμένη όπως είναι πάλι για 20΄στους 180ο Κ.
  • Αυτό το κάνω για να δέσει περισσότερο η κρέμα και αφου πήξει καλλίτερα θα κόβεται και καλλίτερα στο σερβίρισμα....
  • Οταν ψηθεί πλέον, την ξεφουρνίζω και μόλις κρυώσει λιγάκι σερβίρω ....
dsc02444
Καλή σας επιτυχία και...απόλαυση!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4755
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 15-04-2011 19:51
 
Eξαιρετική συνταγή! Κα Αρετή, πώς γεμίζετε την τάρτα? Την κόβετε στη μέση? Ή με άλλον τρόπο?
 
ranja
2. 15-04-2011 21:03
 
Ωραία μου φαίνεται και εύκολη...αν κατάλαβα το χτύπημα γίνεται στο μίξερ; και την κρέμα την αδειάζουμε από πάνω...εεε;
 
tsigkos59
3. 16-04-2011 12:08
 
ΑΠΛΆ Η ΖΥΜΗ ΤΗς ΤΆΡΤΑς ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΜΈΝΗ ΣΤΗΝ ΦΌΡΜΑ ΣΑΝ ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΛΕΠΤΌ ΦΎΛΛΟ ΣΤΟ ΠΆΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΆΤΗς ΚΑΙ ΤΡΥΠΗΜΕΝΗ ΑΡΑΙΑ ΜΕ ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΨΗΝΟΥΜΕ...ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ Η ΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΨΗΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ , ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΛΙ! 
 
 
ΝΙΚΟ, ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΤΥΠΗΣΑ ΓΙΑ 5΄ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!ΔΙΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ...!!!
 
pastaflora
4. 16-04-2011 21:52
 
Μάλιστα. Ωραία, σκέφτομαι να την κάνω αυτή τη συνταγή...
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/04/11 )