Υλικά - 1 φυλλο σφολιατας
- 200γρ mix cheese (τσενταρ οπωσδηποτε, γκουντα, εμενταλ κτλ)
- 1 αυγο
- 5-6 φετες ψιλοκομμένο ζαμπον ή τσιγαρισμενο ψιλοκομμπένο μπεικον
Εκτέλεση - Ανακατευουμε τα τριμμενα τυρια με το ψιλοκομμενο ζαμπον και το αυγο χτυπημενο με 1 μεριδουλα γαλα (αυτα του καφε).
- Χωριζουμε το φυλλο της σφολιατας στη μεση.
- Σε καθε φυλλο απλωνουμε σε ολη την επιφανεια το μεγμα τυριων.
- Διπλωνουμε απο την φαρδια πλευρα σε ρολο και κλεινουμε στις ακρες με λιγο νερακι.
- Βαζουμε την ενωση στην κατω μερια και κοβουμε τα μπαστουνια που σχηματιστηκαν σε φετες 2 εκατοστων.
- Τα βαζουμε σε ενα δισκο με λαδοκολλα και τα παταμε λιγο με το χερι μας.
- Βαζουμε το δισκο στην καταψυξη για λιγο να παγωσουν και να σφιξουν.
- Αν θελουμε να γυαλισουν τα αλειφουμε με αυγο ή γαλα
- Μεταφερουμε τη λαδοκολλα στη λαμαρινα του φουρνου μας και ψηνουμε οπως ειναι παγωμενα στους 180 στον αερα μεχρι να ροδισουν.
Επειδη ειναι οτι καλυτερο να τα ψησουμε παγωμενα γιατι η σφολιατα φουσκωνει ομοιομορφα ειναι καλη λυση να τα εχουμε ετοιμα στην καταψυξη και να ψηνουμε οποτε τα χρειαζομαστε! Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 25157 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |