Να θυμηθείτε να στραγγίξετε πολύ καλά τη σόγια για να μη σας βγουν πολύ νερουλά και δεν σφίγγουν με τίποτα. Εκεί που λέει πατάτα εγώ έβαλα τη βρώμη μου και το πίτουρα σταριού. Εγώ δεν την ξεπλένω τη σόγια, βάζω ένα φλ. σόγια σε ένα μπολ και το σκεπάζω με δύο φλ. βραστό νερό. Την αφήνω να φουσκώσει κανένα μισάωρο και μετά την στραγγίζω πολύ καλά. Εγώ παίρνω κιμά σόγιας, την βράζω σε μπόλικο νερό για περίπου μισή ώρα και μετά της ρίχνω κρύο νεράκι και στραγγίζω με το χέρι μου χούφτα-χούφτα (παίρνω μια γερή χεριά, την σφίγγω και ότι μείνει στο χέρι το βάζω σε ένα στεγνό μπολ). Μετά από αυτό το στάδιο την διαχειρίζομαι σαν να είχα κιμά κρέατος…
Σόγια: Αγοράζω αυτή που είναι κιμάς σόγιας, της Fytro από το τμήμα των βιολογικών των σουπερμάρκετ. Άτομα : Γίνονται 10 - 12 μπιφτέκια Χρόνος προετοιμασίας: 30' Χρόνος ψησίματος: 20'
Υλικά
- 2 κούπες κιμά σόγιας
- 3/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη/ βρώμη ημέρας+ πίτουρο σιταριού
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 3 κουταλιές σόγια σος
- 1/4 κούπας λάδι
- 100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
- αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε και ζυμώστε καλά, όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να επιτύχετε ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται.
- Πλάστε μπιφτεκάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε λάδι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές ή αλείψτε τα με λίγο λάδι και ψήστε τα στο γκριλ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 25301 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |