Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανιτάρια με φέτα στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 09/02/11
P1010647
Νόστιμο σαν ορεκτικό και εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέατα.

Κάνω μεγάλη ποσότητα γιατί το βάζω στο ψυγείο και τις καθημερινές που δεν προλαβαίνω συνοδεύω διάφορα κρεατικά μας  ή εμπλουτίζει πρόχειρα φαγητά μας.

Υλικά
  • 2 συσκευασίες των 500 γρ. ασπρομανίταρα
  • Μισή κούπα αποξηραμένα μανιτάρια(προαιρετικά)
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • 2 κ,σ γεμάτη μουστάρδα
  • Μισή κούπα κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
  • Φέτα (τριμμένη)
  • Άνηθο ή  μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • p1010631_420Βάζουμε στο κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα΄αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν καλά.
  • Πλένουμε ελαφρά τα φρέσκα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες (εμένα μου αρέσουν χοντροκομμένα). Βγάζουμε τα μανιτάρια από το κρασί και τα προσθέτουμε στα άλλα.
  • Σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι  το κρασί που μούλιαζαν τα μανιτάρια και  μέσα σ΄αυτό αραιώνουμε την μουστάρδα.
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά  και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στη φάση αυτή προσθέτουμε τη φέτα  και τον άνηθο και βάζουμε στο φούρνο για λίγο λεπτά έως ότου λιώσει η φέτα.

Αν θέλουμε μπορούμε ν΄ αφήσουμε τα μανιτάρια έτσι να τα βάλουμε σε πιάτο να πασπαλίσουμε με μαϊντανό και να σερβίρουμε. Εγώ συνήθως (όταν έχω κόσμο) χωρίζω τα μανιτάρια σε δύο σκεύη και τα μισά τα αφήνω έτσι και για τα υπόλοιπα συνεχίζω τη διαδικασία με τη φέτα.

Τ΄ αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν πολύ ωραία γεύση και φίνο άρωμα

Τα μανιτάρια κατεβάζουν αρκετά υγρά και έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το νερό που τα πλένουμε. Γι΄αυτό τα καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα. Εγώ τα πλένω με γρήγορες κινήσεις σε τρεχούμενο νερό

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12566
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 15-02-2011 08:35
 
Γιαμι!! Τι ωραίος μεζές είναι αυτός!!!
 
Flora
2. 15-02-2011 10:41
 
Mμμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση! Θα δοκιμαστεί συντόμως :p
 
soultana
3. 15-02-2011 12:58
 
Πολύ ωραία συνταγή!
 
Marinaki
4. 15-02-2011 14:36
 
Καλή η ιδέα σου να κάνεις μεγάλη ποσότητα και μου αρέσει η συνταγή σου. Ααχ μανιτάρια λατρεμένα !
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 15/02/11 )