Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπριός ω ζαμπόν (αλμυρό κεικ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 28/01/11
dsc_0841_420
Η συνταγή αυτή είναι απο το τετράδιο της γιαγιάς μου!!
Υλικά
  • 25γρ.μαγιά φρέσκια ή 2 κ.γ ξερή
  • 1/2 φλιτζάνι νερο χλιαρό
  • 1 κ.γ κοφτο ζάχαρη
  • 1 κ.γ κοφτο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ γλυκάνισο σε σπόρους
  • 150 γρ. ζαμπόν μπουτι ή καπνιστό
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλευρι σκληρό
  • 1 αυγό συν 2 κρόκους
  • Αυγο με λιγο γάλα για το γυάλισμα
Εκτέλεση
  • Διαλυουμε τη μαγια στο νερο μαζι με το αλατι, τη ζάχαρη και το 1/3 απο το αλευρι μας για να φτιαξουμε ενα προζύμι
  • Ανακατευουμε μεχρι να γινει λειο και το αφηνουμε σκεπασμενο για 15 λεπτα να φουσκώσει.
  • Προσθετουμε σε μια λεκανη (μπορουμε και στο μίξερ) μαζι με το προζυμι, το αυγο και τους κροκους χτυπημένους,τα τυρια, το γλυκάνισο και το ζαμπον.
  • Σταδιακα προσθετουμε και το αλευρι.
  • dsc_0822_420Ζυμώνουμε οσο χρειαστει για να εχουμε μια ζυμη λιγο πιο σφικτη απο ζύμη ψωμιου.
  • Αφηνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο 2 ώρες να φουσκώσει ή για πιο σύντομα βαζουμε το μπωλ σκεπασμένο στο φούρνο μας στον αερα στους 50 βαθμους ,ακουμπισμένο πανω σε μια πετσετα για περιπου 1 ώρα.
  • Ξαναζυμώνουμε λιγο και το βαζουμε σε μακροστενη φορμα βουτυρωμένη και αλευρωμενη.
  • Αν θελουμε αλειφουμε με λιγο αυγο χτυπημένο με γάλα για να γυαλίσει.
  • Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους στην κάτω θέση του φουρνου για περιπου 50 λεπτά ή μεχρι να δουμε οτι ροδίσε καλα.

Προσόχη στα τυρια μας. Δεν πρεπει να χρησιμοποιησουμε μαλακά κιτρινα τυρια γιατι βγαζουν πολυ λάδι και κραταει το ζυμάρι μας υγρασία. Αν θελετε να βαλετε κατι αλλο προτιμηστε λευκά σκληρά τυριά.

dsc_0840_420
Καλή επιτυχία!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 9100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-02-2011 09:01
 
:eek :eek Αυτή η οικογένειά σου, μας έχει καταστρέψει...μια η γιαγιά, μια η μαμά, μια η κόρη... :p :p  
Λαχταριστό το μπριοσάκι, θα δοκιμαστεί αύριο κιόλας!!
 
Flora
2. 03-02-2011 19:36
 
Μας έχεις τρελάνει τελείως!!!!! Τέλειο!!!
 
vago
3. 03-02-2011 23:57
 
Αυτή η συνταγή σε κάνει να θέλεις να την φτιάξεις μόνο και μόνο από τον τίτλο! Και αυτός της γιαγιάς είναι ή δικό σου? Αυτές οι συνταγές από τα παλιά τετράδια είναι η αδυναμία μου.
 
voula
4. 04-02-2011 10:11
 
Και ο τιτλος της γιαγιας φυσικα!Ετσι το βρηκα στο τετραδιο και μου τραβηξε το ενδιαφερον.Ειναι πολυ ωραιο σνακ ,να το δοκιμασετε!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/02/11 )