Έχει υποβληθεί από Flora
|
Πέμπτη, 27/01/11 |
Σελίδα 1 από 2
| Ένα καταπληκτικό κέρασμα, μεταξύ τάρτας ή brownie!!! Μαλακό και τραγανό ταυτόχρονα, γλυκό και ξινό αλλά πάνω απ’ όλα διαφορετικό και πολύ-πολύ εύκολο. Την αρχική ιδέα τη βρήκα στο allrecipes.com, δοκιμάστε το…
Υλικά (για πυρέξ 20x33cm) Για τη βάση: - 1 ¾ της κούπας τσαγιού αλεύρι
- 2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο, παγωμένο, σε κομμάτια
Για την κρέμα λεμονιού: - 1 ½ της κούπας τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- ¼ της κούπας τσαγιού αλεύρι
- 1 κ.γλ. baking powder
- 4 αυγά
- ½ της κούπας τσαγιού χυμό λεμονιού (3 μέτρια λεμόνια)
- ½ κούπα έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
|
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι, τρίβοντας το βούτυρο με αλεύρι και τη ζάχαρη ώστε να επιτύχουμε μια τριφτή ζύμη.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη να καλύψει ομοιόμορφα όλον τον πάτο του.
- Ψήνουμε για 20’ ή μέχρι να χρυσίσει όμορφα η βάση μας.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε με την κρέμα την ψημένη βάση, όπως τη βγάλαμε από το φούρνο και ψήνουμε ακόμη 20’-22’.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε κομμάτια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τρώγονται κρύα.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 18005 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )
|