Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τηγανόψωμα νόστιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από conan30   
Δευτέρα, 18/10/10
img_0871_420
Υλικά

για την ζυμη

  • 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 φακελακι ξερη μαγια
  • 1 κ.σουπας αλατι
  • 1 κ.γλυκου ζαχαρη
  • 1 φλ.μικρο του καφε ελαιολαδο
  • 1 κουπα του καφε μεγαλη χλυαρο νερο.

για την γεμιση

  • Περιπου 300 γρ τυρι φετα τριμμενη μπορει και λιγοτερη
  • πιπερι
  • λιγα φρεσκα φυλλαρακια φρεσκο δυοσμο (του πηγαινει πολυ)
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι, του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα κι εκει ριχνουμε το αλατι, τη ζαχαρη, τη μαγια και το ελαιολαδο
  • Αρχιζουμε να τα ανακατευουμε και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο. Τα ζυμωνουμε καλα μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη.
  • Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα μισαωρο να φουσκωσει.
  • Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες.
  • Παιρνουμε τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα.
thganopsomo_420
  • Παιρνουμε με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια, το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει στο ιδιο σχημα και μεγεθος, και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του.
  • Σε ενα τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει, τα ριχνουμε μεσα και σε χαμηλη φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.
  • Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους και μετα τα σερβιρουμε..

Μπορουμε επισης να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη, αλλα να βαζουμε τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε ωστε να ενσωματωθει η γεμιση με το φυλλο.

Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι.. επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα.

Καλη επιτυχια!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 15431
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 22-10-2010 08:19
 
Φαίνονται πεντανόστιμα! Ήθελα να ρωτήσω σε πόσες μπαλίτσες χωρίζεις τη ζύμη, πόσα δηλαδή τηγανόψωμα βγαίνουν; Ευχαριστώ.
 
JennyIlio
2. 22-10-2010 10:42
 
Είναι πραγματικά πεντανόστιμα!!! Τρελαίνομαι για τηγανόψωμα σε όλες τις εκδοχές τους και υπόσχομαι να το φτιάξω! :) Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ την όλη διαδικασία να την κάνω στο μίξερ...; :? Pleaeaeaease! Λόγω επαγγέλματος και σπουδών προσπαθώ να ταλαιπωρώ τα χέρια μου όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά δεν θέλω και να λείπουν από το σπίτι νόστιμα και σπιτικά φτιαγμένα φαγητά... Γι' αυτό παρακαλώ ας μου πει κάποιος... :sigh
 
nayia
3. 22-10-2010 11:15
 
Εγω παντα τα φτιαχνω με το χερι..ειναι πανευκολο και γρηγορο στην ολη του διαδικασια.Τωρα αν θελεις μπορεις να φτιαξεις την ζυμη στο μιξερ. 
 
Καλη επιτυχια!!!
 
gwgoyla
4. 22-10-2010 11:20
 
Αναλογα το μεγεθος που θα δωσεις στο τηγανοψωμο..και με τον τροπο που θα τα φτιαξεις...αν τα κανεις μονα που σου το προτεινω θα σου βγουν γυρω στα 9-10 τηγανοψωμα. 
 
Καλη επιτυχια!!!
 
gwgoyla
5. 22-10-2010 11:52
 
Αποθυκεύτηκε!!!!!!!!!! :zzz
 
linmak88
6. 22-10-2010 13:15
 
Εξαιρετικά παιδιά,εννοείται και θα φτιαχτούν!! :zzz
 
demi
7. 22-10-2010 16:43
 
A πα πα!!Φανταστικά!Και μου ζητουσε ο ανδρας μου να του κανω τωρα που θα ερθει το πετιμεζι απο την πεθερα... 
Ευχαριστω!!!
 
margarita79
8. 23-10-2010 08:16
 
Πάρα πολύ ωραία και εύκολη συνταγή ;) 
Φυσικά και θα δοκιμαστούν :)
 
Flora
9. 23-10-2010 11:26
 
Μπράβο παιδιά! πολύ ωραία συνταγή!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/12/13 )