Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτα ανοικτή με θαλασσινά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Κυριακή, 10/10/10

Την διάβασα σ'ένα site, την έφτιαξα και μας άρεσε πολύ - γι'αυτό και σας την προτείνω!

 Υλικά
  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένα θαλασσινά (των 450 γρ)
  • 250 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κατά προτίμηση γλυκό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο γκούντα ή άλλο μαλακό τυρί
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το  αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε  μέχρι να δούμε ότι γίνανε, ανακατεύοντας συχνά.
  • Βγάζουμε τα θαλασσινά σε ένα πιάτο και στο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για ένα λεπτό περίπου.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κρέμα με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, βράζουμε για ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τυρί, τα θαλασσινά και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Κλείνουμε με τη σφολιάτα που έχει περισσέψει γύρω γύρω όσο πάει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρώμα  περίπου 40-45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να την κόψουμε.

πηγή: cookandfeed


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3965
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/10/10 )