Υλικά:
για 12-15 τυροπιτάκια
- 12-15 κομματάκια φέτα
- λίγο γάλα και λίγο σουσάμι.
Ζύμη:
- 1 κεσεδάκι 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 από το ίδιο κεσεδάκι λάδι
- 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1+1/2 έως 2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνω όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη, και την αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά. (Ανοίγει πιο εύκολα όταν μείνει και δεν τρυπάει) Χωρίζω σε 15 μπαλάκια, ανοίγω το κάθε ένα πιέζοντας με τα χέρια να γίνει πιτούλα, βάζω από ένα κομματάκι φέτα και κλείνω καλά. Αλείφω με το πινέλο με γάλα και ρίχνω σουσάμι να κολλήσει. Ψήνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, 30' λεπτα.
Για μεγάλους εμπλουτίζω τη γεύση με λίγο πιπεράκι, με μείγματα τυριών όπως ροκφόρ με γκούντα ή ότι έχω. Αυτά είναι τα πιο απλά, (και μόλις που πρόλαβα να τα φωτογραφίσω!). Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 20871 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |