| Και αυτή η συνταγή είναι κρητικιά, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να το φτιάξετε που οι χοχλιοί είναι παχιοί και οι ντομάτες μπόλικες. Υλικά (για 4 μερίδες) : - 500 γρ χοχλιούς
- 300 γρ πλιγούρι
- 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
- 1 ποτ. λάδι
- πιπέρι, αλάτι.
|
Εκτέλεση : - Πρώτ' απ' όλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό να βράσει.
- Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, το ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ή και παραπάνω σκεπασμένο.
- Μετά ετοιμάζουμε τους χοχλιούς όπως περιγράφω στο άρθρο μου "Χοχλιοί : προετοιμασία"
- Όταν οι χοχλιοί είναι έτοιμοι, στραγγισμένοι και το πλιγούρι φουσκωμένο, βάζουμε σε ένα τσικάλι το λάδι με τους χοχλιούς και τους τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3'-5' ανακατεύοντας τους σιχνά, μετά ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Όταν δούμε τους χοχλιούς να τηγανίζονται, να βγάζουν λάδι από τη μούρη τους (όχι να τους κάψετε), είναι εντάξει.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το πιπέρι και το αλάτι που χρειάζεται όλο το φαϊ μαζί με το πλιγούρι και τα ψήνουμε για 10'-15' σε χαμηλή φωτιά συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί, να φτιάξετε μιά σάλτσα πυχτή και μπόλικη.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, τα ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2'-3' ανακατεύοντας τα απαλά να μην πιάσουν και συμπληρώνουμε λίγο νερό και αλάτι αν θέλει.
- Το αφήνουμε 5'-10' να φουσκώσει και μετά σερβίρουμε.
Τρώγεται αμέσως γιατί όταν μείνει κάνει μόνο για στοκάρισμα και να φράζετε τρύπες. Τους χοχλιούς να τους αλατίσετε από την αρχή και στην προετοιμασία και στη σάλτσα, γιατί όταν δεν μπει μέσα το αλάτι από την αρχή, μετά δεν αλατίζονται. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9286 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |