| Υλικά: - Ζουμί από βραστό μοσχάρι ή βοδινό ή από κόκαλα
- Ρύζι καρολίνα
- Βοδινό ή μοσχάρι κοκκινιστό
Τα κόκαλα να είναι από πλευρά, όχι από μηρό με μεδούλι γιατί είναι πολύ λιπαρά.. |
Εκτέλεση: - Ξεβράζουμε το κρέας (προαιρετικά) και μετά το μισοβράζουμε για να πάρουμε το ζουμί για το πιλάφι. Συνεχίζουμε το κοκκινιστό όπως το περιγράφω στη συνταγή μου ''Βοδινό κοκκινιστό'', αλλά με μπόλικη σάλτσα.
- Φτιάχνουμε και το πιλάφι, αλλά δεν το καλοψήνουμε, το αφήνουμε στητό.
- Με μιά κουτάλα παίρνουμε από το κοκκινιστό μπόλικη σάλτσα (όχι όλη) και τη ρίχνουμε στο πιλάφι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5' να φουσκώσει.
Σερβίρουμε σε φαρδύ πιάτο, στη μέση το πιλάφι, στο πλάϊ το κρέας και γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα ακόμα. Αν θέλουμε, ψήνουμε το πιλάφι κανονικά και απλά το γαρνίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα στο πιάτο. Ιδανικό φαγητό για όσους δεν αρέσει το βραστό κρέας γιατί είναι λίγο άνοστο. Και αυτή η συνταγή είναι Μικρασιατική Θεωρώ περιττό να γράψω πως να φτιάξετε το πιλάφι..
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8450 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |