Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Πέμπτη, 10/06/10 |
Το καλό ξέβρασμα στο κρέας είναι βασικό και απαραίτητο για να έχουμε υγιεινό και καθαρό φαγητό Επίσης πετυχαίνουμε καλύτερο τσιγάρισμα και πιο καλοδεμένη σάλτσα. Με το ξέβρασμα φεύγουνε όλες οι ακαθαρσίες, το αίμα οι βαριά μυρωδιά από το χοιρινό και την κατσίκα. Η ουσία του κρέατος δεν φεύγει,αυτή τη δίνει το κρέας όταν καλοψηθεί και μελώσει. Απαραίτητα ξεβράζω το μοσχάρι,το βοδινό,την κατσίκα,το χοιρινό και προαιρετικά το αρνί. | |
Τρόπος ξεβράσματος: - Κόβουμε το κρέας κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει.
- Όταν βράσει 5' σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10'-15' να βγάλει όλες τις ακαθαρσίες.
- Μετά το σουρώνουμε σε ένα σουρωτό στο νεροχύτη (όταν θα δείτε πως είναι το νερό και τι κατάλοιπα μένουν στην κατσαρόλα θα με δικαιολογήσετε που χρησιμοποιώ την κακόηχη λέξη ''ακαθαρσίες'' που δεν ταιριάζει σε τρόφιμα, αυτά όμως θα τα τρώγαμε).
- Ξεπλένουμε ένα-ένα κομμάτι κάτω από τη βρύση και τα βαζουμε στο σουρωτό να στραγγίξουν και να στεγνώσουν για 15', τα τουμπέρνουμε 1-2 φορές τα πάνω-κάτω για να στεγνώσουν καλά να πετύχουμε καλύτερο τσιγάρισμα.
- Τέλος πλένουμε και την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 30212 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )
|