Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μωσαϊκό ψυγείου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 04/06/10
img_1791_420

Έχω ξαναπεί για την αδυναμια σε αυτό το καλοκαιρινό γλυκό.Το συγκεκριμένο λοιπόν ειναι ένα διαφορετικό μωσαϊκό  που σερβίρεται σε κομμάτι και διατηρείται στο ψυγείο μας αντί για την κατάψυξη.

Υλικά
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 σκληρό βιτάμ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
  • 2 βανίλιες
  • Σαντιγί για επικάλυψη(1 φακελακι garni ή σχεδόν ενα κουτί morfat)
  • Τρούφα σοκολάτας ή τριμμενη κουβερτουρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια
  • Στο μίξερ αναμειγνύουμε το βιταμ καλά με τη ζάχαρη και το κονιάκ
  • Μόλις το μείγμα αφρατεψει ρίχνουμε τις βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Όταν ενσωματωθεί καλά η κουβερτούρα ρίχνουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε με κουτάλι
  • Στρωνουμε σε πυρέξ και καλυπτουμε με τη σαντιγι.
  • Πασπαλίζουμε τρουφα ή κουβερτουρα.
  • Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.

Η δόση που σας δινω ειναι για μικρό πυρεξ.Αν θελετε να φτιαξετε το κλασσικο μεγάλο για να σας βγει σε αυτο το ύψος θα πρεπει να τη διπλασιάσετε. 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 31706
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 05-06-2010 18:38
 
Μιαμ μιαμ!!Τρελλαίνομαι για τέτοιου είδους γλυκά!Επιπλέον είναι εύκολο και γρήγορο!Ευχαριστούμε! ;)
 
demi
2. 05-06-2010 21:07
 
Και ότι μου έλεγε ο μικρός μου ότι το μωσαϊκό δεν του αρέσει γιατί είναι πολύ παγωμένο :x . Αυτό σίγουρα θα τον ενθουσιάσει! Μπράβο!
 
vago
3. 06-06-2010 15:37
 
Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό πάλι? Εχεις καταλάβει τι θέλουν τα παιδιά βλέπω. Θα τα κάνω γιατί όλα κάτι τέτοια θέλουν τα παιδιά μου.
 
voula
4. 08-06-2010 19:01
 
Βρε κορίτσια εγώ το μωσαϊκό το βάζω μόνο στο ψυείο, ποτέ στην κατάψυξη, κανονικά με τη λαδόκολλα. Εσείς το βάζετε κατάψυξη;;;
 
Marinaki
5. 08-06-2010 19:16
 
Ναι Μαρινακι μου εγω το μωσαικο απο τα παιδικα μου χρονια το ξερω στην καταψυξη...ισως επειδη το φτιαχνουμε συνηθως καλοκαιρι?Δε ξερω... 
Το συγκεκριμενο γλυκο το εφαγα περισυ το καλοκαιρι στην πεθερα μου και με ενθουσιασε αυτη η ξαπλωτη εκδοχη σε ταψι... :grin
 
margarita79
6. 21-05-2011 17:54
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΛΑ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ! ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
 
frankie
7. 22-05-2011 16:31
 
Χαιρομαι που σας αρεσε!Να χαιρεσαι τον γιοκα σου!!Και του χρονου!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )